Istenhegyi Borház

Bor, Rátka

palackozott és lédig borok vásárlása, borkóstoló, kitelepült borkóstoló

Cím

3908 Rátka, Mező u. 55.

Telefonszám

+36 30 645 7469 - Vaszkóné Bodnár Gabriella

Email

vaszkone.gabriella@istenhegyiborhaz.hu

Szolgáltatások

  • palackozott borok vásárlása
  • lédig bor vásárlása
  • borkóstoló
  • kitelepült borkóstoló

Borkóstolók mellé választható borkorcsolyák

  • pogácsa
  • sajtok
  • dió
Előzetes egyeztetés esetén egyedei igényeket is teljesítünk, amennyiben az kivitelezhető.

Kóstolóhelyiség jellege

  • Terasz
    25 fő részére
    Cím: 3908 Rátka, Mező u. 55.
    Kerti bútorokkal és könyöklővel berendezve
    Jól megközelíthető gyalog, biciklivel és gépkocsival is. Mellette látogatható a palackozó/bortároló új épületünk is. Kulturált mosdó és teakonyha igénybe vehető.

Szőlőterületek

  • Rátka és Mád között, az Istenhegy-dűlőn található a teljes birtok.

Szőlőfajták

  • Furmint

Jelenleg vásárolható és kóstolható borok

  • Késői Szüret Tokaji Furmint, édes, 2013
  • Áldomás Tokaji Furmint, édes, 2013
  • Illúzió Tokaji Furmint, száraz, 2014
  • Áldomás Tokaji Furmint Édes 2015
  • Zsófia Tokaji Furmint Félédes 2015
  • Sós Kő Tokaji Furmint Félszáraz 2015
  • Misibor Tokaji Furmint Száraz 2015
  • Misibor Tokaji Furmint Száraz 2016
  • Zsófia Tokaji Furmint Félédes 2016
  • Áldomás Tokaji Furmint Édes 2017
  • Obszidián Tokaji Furmint Száraz 2018

Bemutatkozás

Borászatunk hagyományos módszerekkel készíti kézműves borait, amelyek évről-évre kis tételben készülnek. Kizárólag a saját területünkön szüretelt furmint szőlőből készítünk bort, édes, száraz, félédes vagy akár késői szüretelésű tételeket, évjárattól függően. A jelenlegi birtokméret még megengedi, hogy a metszéstől a palackozásig minden folyamatban személyesen vegyünk részt, így tudunk a minőségre törekedni és minden évben tanulni a tapasztalatainkból.

Furmint borokat készítünk, de ezek korántsem egyformák, hiszen a hagyományos borkészítésnek megfelelően inkább csak kísérjük a folyamatokat, és inkább a terméskorlátozással, minél felkészültebb, gondosabb szőlőműveléssel törekszünk a minőségi borok készítésére. Az évjáratok tükrözik az adott év időjárását, a szüret időpontjának megválasztását, és talán egy kicsit minket is.